НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Ето и някои събитията, в които планираме да участваме през 2022:

Пролетен панаир на вина и деликатеси под мотото Drinkstore Portfolio Tasting

17 април 2022
София, България

Каним ви на Пролетния панаир на вина и деликатеси под мотото Drinkstore Portfolio Tasting, който ще се проведе в град София, България. 

Събитието ще се състои на 17 април 2022 г. от 11:30 до 19:00 часа на открито, в градината на Гранд Хотел София на ул. Гурко 1.

women

Women’s Wine Show

14 май 2022
София, България

На 14 май ще се проведе първото издание на единствения по рода си винен форум в България. Неговата цел е да покаже истинската значимост на ЖЕНАТА в света на ВИНОТО.

Ще ви очакваме в градината на Гранд Хотел София на ул.Гурко 1, град София.

5-6 юни 2022
с. Превала, община Чипровци, България

За пета поредна година ви каним на Фестивала на ферментационните продукти в Северозападна България. Тази година той ще се проведе в село Превала. Fermentfestbg е събитие за храни и напитки, произведени по традиционни рецепти с помощта на ферментационни процеси – натурални вина, крафт бира, ръчно изработени сирена, кисело мляко, туршии, хляб с квас. Очаквайте дегустации, работилници, беседи, музика, нови приятели и много забавление!

Фестивалът се организира от изба „Боровица“ със специалната подкрепа на фондация “Америка за България”, община Чипровци, биомагазин “Фарм чарм” и фирма “Синевка”.

Вино и колело

Фестивал „Вино и колело“ – Белоградчик

Септември 2022
Белоградчик, България

Фестивалът се провежда в рамките на проект „Вино и Колело“ CB007.2.13.055, финансиран по програма ИПА ТГС България – Сърбия. В рамките на 2 дни ще имате възможност да посетите 10 от най-красивите места на Белоградчишките скали с ваше лично или наето от приключенския център планинско колело и на всяко от тези места да опитате прекрасните вина на 10 изби от района на Видин и източна Сърбия.

Ноември 2022

София, Интер Експо Център

За пореден път най-добрите български производители, ще представят вината си пред взискателната публика на DiVino.Taste. Всеки производител участва със 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или енолозите. Посетителите имат директна връзка с хората зад виното и избор на повече от 500 вина за дегустация. Изба Боровица също ще бъде там и ще ви очаква с интерес.

Коледен Винен празник с изба Боровица

Декември 2022
София

Едно празнично събитие за всички настоящи и бъдещи членове на Винения клуб Боровица. Очаквайте подробности през октомври.