С код borovitza10 вземете 10% отстъпка за всеки 6 и повече бутилки, поръчани онлайн! (Отстъпката не се прилага заедно с други пакети и промоции.)
За месеца на виното, промоция от 15% на любими вина – тук

Органични вина печелят медали в международен конкурс

Спечелването на медал в интернационален винен конкурс непременно е голяма новина, която трябва да се отбележи. Това може да бъде признание за качеството на виното и за нас – винопроизводителите, и да гарантира на потребителите, че те закупуват продукт от висок клас.

В интернационалните конкурси за вино се оценяват различни аспекти на виното, като аромат, вкус, цвят, баланс, дължина и т.н. Спечелването на медал в интернационален конкурс може да бъде прекрасна новина за всички, които обичат виното и са запалени фенове на неговото качество и вкус.

А има един конкурс, който се фокусира специално върху органичните вина. Това е журито на Gilbert & Gaillard International Challenge. Медийната група Gilbert Gaillard е създадена през 1989 година във Франция от двамата едноименни журналисти, които имат богата винена предистория и образование по енология. От 1991 година журито на Gilbert & Gaillard International Challenge оценява вина от цял свят. Те търсят вина, които са висококачествени, вкусни и отговарят на строги стандарти за органичен производствен процес.

С голяма гордост можем да споделим, че тази година Боровица има цели 3 медалиста от Gilbert & Gaillard International Challenge. MRV Canyon Park, Гъмза и Кюве Бела Рада спечелиха златни медали за качество и вкус.

Международните конкурси дават възможност на нас производителите да покажем нашите умения и да получим признание за качеството на нашите продукти. Така светът бавно започва да разбира, че България има какво да предложи в световната винена индустрия.

Органичното производство на вино има голям потенциал за растеж и развитие. Също така е по-безопасно за околната среда и здравето на консуматорите. Тези медали от Gilbert & Gaillard International Challenge са доказателство, че органичното вино може да бъде висококачествено и конкурентоспособно на световната сцена.

mrv
bella-rada
gamza