Боровица

Максима частна селекция

Сорт
Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло
Серия
Специални селекции
Реколта
2015
Отлежаване
Отлежаване 18-26 м.
Алкохол
13%
Район и тероар
Наносни, карбонатни почви
Описание

Максима е запазена марка за ексклузивни вина на енолозите на Боровица Огнян и Адриана още преди създаването на днешната винарна. Мисията зад Максима е постигане на най-добрата изява за най-добрите сортове, отгледани на най-подходящите места. От 1999 год. насам предлаганите вина са с постоянно и доказано качество.

Вината от предишни реколти на Максима са получавали награди на винено изложение в Лондон три години поред, а Максима е едно малкото български вина, включени в "Световния атлас на виното" на Хю Джонсън.

Това вино е класически Бордо купаж от Каберне Совиньон/Мерло/Каберне Фран. Технологичното разнообразие при този купаж позволява постигането на съвършената комбинация и изява на отделните сортове. Отлежаването и съзряването на вината във френските барици, продължава не по-малко от 24 месеца. Сочен зрял касис съчетан с шоколад, ликорис и много ванилия от дъба се долавят на нос. Едно мощно, пищно вино, което предлага атрактивна комплексност, богат ароматен спектър и запомнящ се послевкус.

35.00лв.