Разпродажба!
Боровица

Специална Боровица!

Описание

Специална селекция на вина с много история. Вината Ogy's legacy се правят по идея на незабравимия Огнян Цветанов. Един от съоснователите на Боровица и забележителен енолог, той комбинира по уникален начин местни и благородните френски сортове.

Ogy's legacy - бял купаж - Рикат, Шардоне, Совиньон блан и Вионие, получени на висока надморска височина, отлежали в български дъбови бъчви. Виното е едновременно елегантно и мощно, с много богати аромати и отлична хармония.

Ogy's legacy - червен купаж -  Гъмза, Букет, Евмолпия и Рубин. Различните вина носят многообразие и дълбочина на виното. Комбинацията на различните по произход бъчви и различните проценти в купажа, оформят виното, което има характер и визия от неповторимия северозапад.

Гъмза и сира -  вината от двата вида грозде са близки като изява и тяло и се допълват. Виното е плътно, но същевременно много елегантно. И двете лозя са стари, с лимитиран добив от 500-550 кг на декар. Виното е отлежавало 3 години - за кратко в нова бъчва, след което 30 месеца в стара.

95.00лв.