Разпродажба!
Боровица

Празнична Боровица!

Описание

Празнично вино от местни сортове се прави от векове в района на северозападна България. Специално за предстоящите светли дни избра Боровица дава своето предложение:

Празнично червено (само за празниците) - от двата местни сорта гъмза и памид, готови заедно в началото на есента да се превърнат във вино, което да посрещне още първите празници в началото на зимата. То не претендира за съвършенство, а просто искри в тежките зимни месеци. Леко и вкусно, свежо и приятно, това вино се пие до жътва.

Празнично бяло (само за празниците) - засадени в скала и пясък в лозето в с. Боровица шардоне и вионие се сливат в това вино в комбинация 60/40. Ферментират около 15-30 дни, без добавяне на сулфити и се купажират веднага след това, за да отлежават в стари бъчви около 6 месеца.

Евмолпия - вино от едноименния местен сорт, създаден в България чрез кръстоска на мавруд и мерло. Богатият аромат и запомнящ се финал формират сетивното усещане, което ще остане дълго по време на празниците. Подходящо за всякакъв зимен повод.

42.00лв.